Duurzaamheidsplatform Zuidplas

We beginnen dus komt er verandering

Welkom op onze website 

Activiteitenagenda


Duurzaamheidsmarkt 2019

Start:10-10-2019
16:00
Einde:12-10-2019
16:00

Laatste nieuws:
https://www.zuidplas.nl/drie-duurzame-dagen-zuidplas/
Openingstijden:
Donderdag: 16:00 tot 20:00
Vrijdag : 14:00 tot 18:00
Zaterdag : 11:00 tot 16:00

Bijna alles wat u wilt weten over duurzaam komt voorbij. Sprekers delen enthousiast hun kennis over onderwerpen als energie transitie, besparing, waterbeheer en nog veel meer. Er is informatie over deze onderwerpen maar ook vragen we u aan te geven wat u zelf al heeft gedaan om zo in kaart te brengen hoe u als inwoner of ondernemer al bezig bent. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. Diverse lekker hoopjes van lokale kwekers en verkopers zijn er te koop. Er is een kleding ruilbeurs. Een mini stenen voor groen actie. Een wensboom waarin u kunt vragen wat u een belangrijke actie zou vinde van de overheid. Ook een prijsvraag: Wat zou u met uw buren, straat of wijk willen doen om duurzamer te worden. Prijs een korte periode rijden in een volledig elektrische auto. Fietsverlichting actie van de Fietserbond i.s.m. de ANWB (want veiligheid is ook duurzaam) Bevorderen van fietsgebruik bij het doen van dagelijkse boodschappen. Er is op zaterdag ook leuks voor de kleine bezoeker. Denk aan schminken, de photo-boot (spring voor voldoende elektrische energie om een 'selfie' te maken). De watertafel, zie zelf wat het betekend of je tegels of groen in je tuin hebt. En nog veel veel meer. Hou lokale media in de gaten. En vooral laat je zien, informeren en horen. Jij bent aan zet #WijZAD (Wij Zuidplas Aaangenaam & Duurzaam.Terug naar overzicht


!
Missie

Doe mee en stem:   https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-duurzaamheidsplatform-zuidplas 

Voor de Drie Duurzame Dagen van 2020 hebben we uw hulp nodig. Stem op ons doel en we kunnen een bedrag winnen om deze belangrijke informatie dagen te organiseren. Helpt u mee! Dank. 


Het Duurzaamheidsplatform Zuidplas wil de gemeente duurzamer maken door lokale acties. De ambitie van het platform is om jaarlijks ten minste drie tastbare en zichtbare resultaten te boeken op het gebied van duurzaamheid. Het begrip duurzaamheid wordt ‘breed’ opgevat (people, planet, profit) en is niet bij voorbaat ingeperkt. Zowel in 2018 als in 2019 zijn concrete acties opgepakt zoals de Duurzaamheidsmarkt, activiteiten met betrekking tot aanvraag en verkrijging van de titel Zuidplas Fairtradegemeente, en de actie Tegels voor Groen, een project om tuinen in Zuidplas te vergroenen. 

Twee van de leden van het platform zijn aan het werk om textiel te hergebruiken. Ook wordt er op dit moment actief gebrainstormd over isolatieprogramma’s, energiebesparing in de verlichting en de verdere afvalscheiding en reductie daarvan.

Overlast van houtstook is in 2019 de aanleiding geweest om een project ‘luchtkwaliteit’ op te starten. De eerste twaalf fijnstof sensoren meten sinds december 2019 in alle dorpen. Dit aantal wordt in 2020 verder uitgebreid. De open data is bekijken op luftdaten.info en het dataportaal van het RIVM.

Volg het platform ook op Twitter en Facebook.