Duurzaamheidsplatform Zuidplas 
We beginnen dus komt er verandering

Repair Café Zuidplas

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een stofzuiger waar de stekker vanaf is? Of een kapotte platenspeler die na jaren weer van de zolder komt? Weggooien? Mooi niet! Het SAZ Repair Café is vanaf 30 april 2019 actief op verschillende locaties in Zuidplas. De enthousiaste vrijwilligers kunnen kleine huishoudelijke spullen, samen met u, repareren. Sinds de opening zijn al meer dan 200 apparaten gered. Grote kans dat ook u weer naar huis gaat met een apparaat dat het even niet deed. Kijk voor de actuele openingstijden op  www.facebook.com/SAZRepairCafeZuidplas  of neem contact op via  sazrepaircafe@gmail.com.


SAZ Repair Café is open in Nieuwerkerk en in Zevenhuizen

 

Op een aantal plekken draait het sinds vanaf april 2019 voortaan repareren. Een vaste groep deskundige en ervaren zitten vrijwilligers klaar om met bezoekers apparaten te redden die het even niet doen. Mensen die het SAZ Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee: keukenmachines, lampjes, föhns, speelgoed, krukjes ... alles wat het niet meer doet, is welkom. Samen met de reparateurs proberen de bezoekers de spullen weer te maken. Door te repareren voorkomen weggooien en groei van de afvalberg. Vaak zijn dingen waar iets aan mis is na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar.

SAZ Repair Café is openbaar toegankelijk voor iedereen en ook bedoeld om inwoners met elkaar in contact te brengen. Bezoekers zijn welkom met allerhande kleine (elektrische) apparaten, speelgoed, computers, schemerlampen.... Kortom, bijna alles wat kapot is (en wat je zelf naar het SAZ Repair Café kunt vervoeren) is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Het is niet mogelijk om reparaties uit te voeren aan grote apparaten, fietsen of mobiele telefoons.

Het initiatief voor SAZ Repair Café ontstond op een bruisavond van de Milieuvereniging Zuidplas. Al snel raakte de initiatiefnemers in contact met het Duurzaamheidsplatform Zuidplas en Senioren Actief Zuidplas (SAZ). Voor SAZ is een Repair Café uitbreiding van hun ondersteuningsactiviteiten. Een aantal SAZ-vrijwilligers heeft ook reparatiekennis, -ervaring of interesse. Samen met andere vrijwilligers zetten ze dit graag in voor alle inwoners van Zuidplas. Swanla en Dyanthus stellen hun ruimte ter beschikking.

Reparaties zijn gratis, een bijdrage in de fooienpot wordt van harte op prijs gesteld. In de opstart was een bijdrage van de Milieuvereniging Zuidplas. Diverse tips en adviezen kwamen van een ochtend bij het Repair Café Capelle aan den IJssel, van Repair Café Gouda en het landelijke Repair Café forum.

Kijk voor de actuele openingstijden op onze Facebook pagina. Vragen stellen kan altijd via 
 sazrepaircafe@gmail.com