Duurzaamheidsplaform Zuidplas 
We beginnen, dus komt er verandering!

Repair Café Zuidplas

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een stofzuiger waar de stekker vanaf is? Of een kapotte platenspeler die na jaren weer van de zolder komt? Weggooien? Mooi niet! Het SAZ Repair Café is vanaf 30 april 2019 actief op verschillende locaties in Zuidplas. De enthousiaste vrijwilligers kunnen kleine huishoudelijke spullen, samen met u, repareren. Sinds de opening zijn vele apparaten gered. Grote kans dat ook u weer naar huis gaat met een apparaat dat het daarvoor niet deed. Kijk voor de actuele openingstijden op  www.facebook.com/SAZRepairCafeZuidplas  of neem contact op via  sazrepaircafe@gmail.com.


SAZ Repair Café is open in alle dorpen van Zuidplas

 

Op een aantal plekken in Zuidplas draait het sinds april 2019 om repareren. Een vaste groep deskundige en ervaren vrijwilligers zitten klaar om met bezoekers apparaten te redden die het niet doen. Mensen die het SAZ Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee: keukenmachines, lampjes, föhns, speelgoed, krukjes ... alles wat het niet meer doet, is welkom. Samen met de reparateurs proberen de bezoekers de spullen weer te maken. Door te repareren voorkomen we onnodig afval. We besparen dus geld en het milieu. Vaak zijn dingen waar iets aan mis is na een eenvoudige reparatie weer gewoon bruikbaar.

SAZ Repair Café is openbaar toegankelijk voor iedereen en ook bedoeld om inwoners met elkaar in contact te brengen. Het is niet mogelijk om reparaties uit te voeren aan grote apparaten, fietsen of mobiele telefoons.

Het initiatief voor SAZ Repair Café ontstond op een bruisavond van de Milieuvereniging Zuidplas. Al snel startte de samenwerking met het Duurzaamheidsplatform Zuidplas en Senioren Actief Zuidplas (SAZ). Voor SAZ is het Repair Café uitbreiding van hun ondersteuningsactiviteiten. Dorpshuis Swanla, Wijkcentrum de Kroon, Dorpshuis OpMoer en de bewonersvereniging van Dianthus stellen ruimte ter beschikking. 

Kijk voor de actuele openingstijden op onze Facebook pagina. Vragen stellen kan altijd via 
 sazrepaircafe@gmail.com