Duurzaamheidsplatform Zuidplas 
We beginnen, dus komt er verandering!

Je kunt op verschillende manieren meedoen om Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en  Zevenhuizen duurzamer te maken! 

Optie 1: Sluit je aan bij Duurzaamheidsplatform Zuidplas

Heb jij oog en oor voor Duurzaamheid en tijd om ons platform te versterken? Stichting Duurzaamheidsplatform Zuidplas, is een bewoners initiatief met als doel inwoners en organisaties in de gemeente duurzamer te maken. Ook geven we de Gemeenteraad gevraagd en ongevraagd advies en zijn we sparringpartner voor vraagstukken over duurzaamheid. 

Het platform bestaat uit vrijwilligers, burgers en ondernemers, die eens in de 8 weken samenkomen. De vrijwilligers houden zich individueel of in werkgroepen bezig met vragen die leven bij hen en de bewoners van Zuidplas met betrekking tot duurzaamheid. Deze vragen vormen de basis om informatie in te winnen en kennis op te doen. Hierdoor word het platform een vraagbaak voor inwoners en de gemeente maar ook een instrument om de vinger aan de bestuurlijke pols te houden. 

Aanmelden voor DuurzaamheidsplatformOptie 2: Aanmelden voor gratis Energiescan

Energie besparen en verduurzamen zijn onderwerpen waar veel mensen vragen over hebben.
Maar wie geeft je een onafhankelijk antwoord op die vragen? Het eenvoudige antwoord daarop is: de Energiecoach! Deze vrijwilligers helpen je er graag mee! Leer hier meer over de Energiecoaches, of meld je direct aan:

Aanmelden voor EnergiescanOptie 3: Aanmelden als Energiecoach

Ben je zelf geïnteresseerd in energiebesparing en duurzaamheid? Heb je al een energiescan gehad? Je kunt meer mensen helpen door Energiecoach te worden!

Aanmelden als Energiecoach
Optie 4: Aanmelden voor werkgroep Fair Trade Gemeente

Sinds het voorjaar van 2023 is Zuidplas een Fair Trade gemeente, maar we moeten ons daar voor blijven inzetten! Wil jij daarom, tijdelijk of langdurig, deze missie ondersteunen met het bezoeken van Fair Trade horeca, bedrijven en organisaties en/of willen helpen bij het opzetten en het onderhouden van een website en social media? Meld je dan aan!

 

Aanmelden Werkgroep FairtradeOptie 5: Aanmelden voor workshops

Sinds kort organiseren wij ook workshops! Bekijk het aanbod op de pagina over workshops en meldt je daar direct aan voor de eerstvolgende workshops!Optie 6: Ga langs bij onze projecten!

Laat je spullen repareren bij het Repair Cafe, Leer meer over en koop Fair Trade in de Wereldwinkel, bezoek en koop lokaal bij de Natuurpolders of de Weidetuin, stook geen hout en spreek anderen erop aan om de Luchtkwaliteit in onze gemeente goed te houden en doe zo mogelijk mee met Zon op Zuidplas!


Optie 7: Ondersteun en vertel over ons!

Heb je de energiescan gehad of is die (nog) niet mogelijk? Heb je geen tijd of energie voor de andere opties? Dan nog steeds kun je meedoen, door onze initiatieven te steunen! Volg en deel onze projecten via Social Media (Instagram, Facebook), vertel erover aan je buurt en promoot onze evenementen!