Duurzaamheidsplatform Zuidplas 
We beginnen, dus komt er verandering!

03.03.2023

Duurzaamheidsplatform Zuidplas groeit!

blog2.pngEr is meer duurzaamheid dan je denkt in onze Gemeente Zuidplas! Wij zien het als onze taak om de initiatieven via ons platform de nodige aandacht te geven bij het gemeentebestuur èn bij de inwoners.

Enkele duurzame initiatieven zoals Zon op Zuidplas, Natuurpolders en het Repair Café zijn al jaren aangesloten bij ons platform, maar gelukkig blijven ook nieuwe groepen zich aansluiten. De laatste maanden hebben we maar liefst drie nieuwe projecten mogen verwelkomen!

Allereerst hebben de Energiecoaches Zuidplas gekozen om met ons samen te werken. Voorheen was dit team bij de Gemeente Zuidplas onder gebracht, maar gezien de Energiecoaches vrijwilligers zijn, was het vanuit organisatorisch oogpunt eigenlijk logischer dat ze bij onze stichting aansloten. Na een geslaagde kennismaking kunt u nu via onze site alles vinden over hen en is de gratis energiescan nu via onze site aan te vragen.

Een tweede nieuweling bij ons platform is de Weidetuin. Dit is een net opgestart biologisch voedselbos met kas, gelegen in de groene zoom in Nieuwerkerk. Ze willen voor zo’n 200 personen groente en fruit gaan verbouwen. De Weidetuin is de plek zijn waar jij straks zelf de heerlijkste groenten kunt oogsten. Maar ook een plek om in de natuur te zijn, om te ontspannen en deel te zijn van een groeiende community. Word jij ook oogstgenoot? Leer hier meer over de Weidetuin

De derde nieuwkomer is de Kledingketting Zuidplas. Het doel van de ketting is tweeledig: Duurzaamheid en verbinding. Ze willen kledingverspilling tegen gaan en iemand anders blij maken met de kleding, zodat het een tweede leven krijgt. Daarbij is het ook leuk nieuwe duurzame mensen te ontmoeten!

Afgelopen dinsdag hebben we met al deze nieuwkomers dan ook een bruisende vergadering gehad waarin iedereen alleen maar enthousiaster werd!

Al met al een mooi begin van 2023, maar wat ons betreft nog zeker niet het einde van de groei. Er zijn al gesprekken met nog meer nieuwe partners voor het platform! We houden jullie op de hoogte! Hoe? Check meer daarover in de vorige blog! 

Heb je zelf een duurzaam initiatief of weet je er nog 1 die niet mag ontbreken? Neem dat contact met ons op!

Lorentz Stout - 11:41:00 @ algemeen, circulair, voedsel en natuur, energie | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.