Duurzaamheidsplatform Zuidplas 
We beginnen, dus komt er verandering!

Het Duurzaamheidsplatform Zuidplas is een groep vrijwilligers die de gemeente duurzamer wil maken. Dit doen wij op drie manieren:

  1. We steunen en promoten lokale duurzame initiatieven.
  2. We geven het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies.
  3. We organiseren zelf activiteiten en evenementen.

Iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt, kan zich aanmelden voor ons platform of natuurlijk voor een van de aangesloten initiatieven. Doe jij ook mee?

De aangesloten initiatieven bij het platform, verdelen we in 3 groepen: 

Circulair & Fair

Energie

Natuur & gezondheid

Naast deze doorlopende projecten organiseren wij ook evenementen en acties zoals Operatie Steenbreek, De Duurzame Dagen en de Waterweek. Bekijk op de projectenpagina een overzicht van al onze projecten en activiteiten. Houd onze blog en onze socials (Instagram en Facebook) in de gaten voor nieuwe acties, evenementen en updates over de projecten! 

Wil je bijdragen aan deze projecten, heb je vragen of heb je zelf een duurzaam lokaal idee? Doe dan mee! Of neem contact met ons op!

Agenda


Week zonder afval

Start:22-05-2023
Einde:28-05-2023

Dit jaar heeft de Week Zonder Afval als thema ‘Maak de switch’. In dat kader presenteert Milieu Centraal duurzame alternatieven voor allerlei vormen van ingesleten gedrag. “Veel mensen vinden het bijvoorbeeld nog steeds normaal om een nieuw exemplaar te kopen wanneer een apparaat kapot gaat, terwijl repareren in veel gevallen heel goed mogelijk is”, weet Martine Postma van Repair Café International. “Daar willen we het publiek in deze week weer eens extra op wijzen.” Lees hier meer over de SAZ Repair Cafes in Zuidplas!Terug naar overzicht